NÄRMARE KANTEN – Original Cast Release 22/11 2019 – Rooftop Music Närmare Kanten är något så ovanligt som en ny svensk musikal utgiven på skiva.

NÄRMARE KANTEN – Original Cast
Release 22/11 2019 – Rooftop Music

Närmare Kanten är något så ovanligt som en ny svensk musikal utgiven på skiva. Musik och sångtexter är signerade Patrick Rydman & Martin Schaub.

Musikalen, som berör psykisk ohälsa, är ett beställningsverk från Stiftelsen Gyllenkroken i samarbete med Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och Arvsfonden.

Det är en ödesmättad berättelse där dåtid skuggar nutid – om hur psykiskt lidande och tystnad får vittgående konsekvenser för huvudpersonerna och deras närmaste. En dag börjar en dramatisk familjehemlighet göra sig påmind…

Musiken är genomkomponerad och ambitiös med rötterna i melodiös popmusik, men väjer ändå inte för svärtan i berättelsen. I huvudrollen som Jonna hör vi Karoline Dons.

Patrick Rydman och Martin Schaub har samarbetat under många år. De skriver för närvarande på ett beställningsverk för Malmö Opera som har premiär 2021.

Närmare Kanten är inspelad i Svenska Grammofonstudion av Hans Olsson Brookes, och är producerad av Martin som även skrivit och arrangerat för artister som Sarah Klang, Benny Andersson, Laleh, Timo Räisänen mfl.

Mer info om låtskrivarna:
www.facebook.com/rooftopmusicals
www.patrickrydman.com

Projektinfo: https://musicalbridges.se/
Videolänk till singeln Två ansikten: https://musicalbridges.se/