Loa Falkman klar för Chess– mot bland andra Gert Fylking Det är nu klart att hovsångaren Loa Falkman gör Chess-debut i rollen som KGB-officer Molokov i Helsingborgs uppsättning av musikalen.

Loa Falkman klar för Chess– mot bland andra Gert Fylking

Det är nu klart att hovsångaren Loa Falkman gör Chess-debut i rollen som KGB-officer Molokov i Helsingborgs uppsättning av musikalen. Molokov sjunger bland annat sången ”Glöm mig om du kan”, som i originalföreställningen på Cirkus i Stockholm framfördes av Per Myrberg.

Lite av en skräll i rollsättningen i Helsingborg är att TV- och radioikonen Gert Fylking gör sin första musikalroll som den excentriske domaren Jean Jacques van Boren. Mer tippad i sammanhanget är musikalstjärnan Alexander Lycke som gör rolldebut i amerikanen Freddies skepnad. Alexander Lycke gjorde 2018 rollen som ryssen Anatolij i Chess på Svenska Teatern i Helsingfors. Ryssen görs i Helsingborg i stället av operasångaren Kalle Leander.

Vilka som gör de två kvinnliga huvudrollerna är ännu inte klart. Det pågår en audition-turné till Malmö, Göteborg och Stockholm för att besätta den kvinnliga huvudrollen Florence.

Link: https://www.mynewsdesk.com/se/helsingborgarena/news/loa-falkman-klar-foer-chess-mot-bland-andra-gert-fylking-387473?utm_campaign=Alert