Andrew Lloyd Webber Musical Gala på Cirkus 2020-03-02

Detta är tredje året det tysk-brittiska förlaget 3for1 Trinity Concerts kommer hit med sin Andrew Lloyd Webber hyllning. Detta är till att börja med en mycket proffsig föreställning och den som älskar musikal och framför allt Andrew Lloyd Webbers musikalskatt får sin bägare välfylld under denna två timmar långa hyllning.

Behållningen är den amerikanska konferenciern Tyrone Chambers II som verkligen gör allt för att få igång den måndagströtta Stockholmspubliken. Han är även en mycket skicklig sångare i sina solosånger Starlight Express och Music of the Night. Men även David Irvine som sjöng en underbar version av Gethsemane och Jessica Stent som framförde en fantastisk version av Don’t cry for me Argentina bör hyllas.

Dock är det proffsigheten som gör denna konsert tråkig och enformig. Ensemblenummer efter ensemblenummer som ser nästintill likadant ut med storleende musikalartister, tunnklädda, välsminkade, välfriserade tjejer och kostymklädda killar utan större variation. Ingen som helst agerande, passande kostymer eller ens bakgrunder på ledskärmarna som sätter in dig i rätt stämning.

Konserten går också lite väl mycket på rutin, men det blir väl lätt så när man spelar nästan exakt samma konsert år efter år och dessutom spelar på en ny ort i princip varenda dag, oavsett om det är i Tyskland, Sverige eller någon annanstans i Europa.

Variationen av låtar är också lite svag, sex låtar från Sunset Boulevard, som endast spelats vid ett fåtal gånger i Sverige och tre nummer från Starlight Express, som vad jag vet aldrig spelat i Sverige, förutom en kort arena turné 2007. Sedan hade de sexualiserat både Macavity, Rum Tum Tugger och Pumping Iron till något som varken känns modernt eller fräscht 2020. Även No Matter What from Whistle Down the Wind hade de valt att framföra den sliskiga Boyzone versionen, i stället för originalets mer stilrena.

Stick it to the man från den nyare musikalen School of rock var en av höjdpunkterna i andra akten, då både stil på musik, kostym och sång förändrades. De hade gärna fått göra något mer nummer från den musikalen, t.ex. You’re in the band, för att ytterligare liva upp showen. Låtarna från Phantom of the Opera var självfallet jättebra, men titelsången var så uppspeedad och jag tror aldrig hört den sjungas så snabbt och avklarats på så pass kort tid.

Så gillar du musikaler som Sunset Boulevard, Phantom of the Opera, Evita, Cats, Starlight Express och Jesus Christ Superstar så rekommenderar jag denna konsert, men vill du hellre se en mer varierad musikalshow så se hellre Viktoria Tocca’s Från Broadway till Duvemåla, Peter Jöback’s I Love Musicals eller David, Robert, Peter och Bruno’s Oh, what a night!

Jennie Backman 2020-03-07

Solister:
Tyrone Chambers II
Rebekah Lowings
Chrissie Perkins
Jessica Stent
Shane Rice
David Irvine

Låtlista:
As if we never said good-bye
Let’s have lunch
Greatest star of all
Primadonna
High flying adored
Macavity
Pumping iron
All I ask of you
Love changes everything
I don’t know how to love him
All I ask of you
Oh what a cirkus
Don’t cry for med Argentina

Akt 2:
Jesus Christ Superstar
Gethsemane
And the Money Keeps Rolling in
Jellicle Cats
Memory
No matter what
Music of the Night
Think of me
King Herode’s song
Rum Tum Tugger
Car Chase from Sunset Boulevard
Sunset Boulevard
Buenos Aires
Starlight Express
Stick it to the Man from School of Rock
With one Look
Phantom of the Opera
Light at the End of the Tunnel

Hemsida: https://www.3for1-trinity-concerts.com/andrew-lloyd-webber-musical-gala/
Hemsida: https://highlight-concerts.com/de/andrew-lloyd-webber-gala
Facebook: https://www.facebook.com/AndrewLloydWebberMusicalGala/
Instagram: https://www.instagram.com/andrewlloydwebbermusicalgala/
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCUCqPJxusqUONzNgk1gHg2w/