Oh, What a Night! Ericsson Globe – 2020-03-06

Denna musikalshow med publikfavoriterna Peter Johansson, David Lindgren, Bruno Mitsogiannis och Robert Rydberg har varit på turné sedan slutet på januari. I kväll har de avslutningsshowen i Helsingborg, men redan i höst är Peter och Bruno tillbaka, i rockkonserten ”Crossroads”, då i sällskap med Jessica Andersson och Mariette Hansson.

Det de fyra männen har gemensamt är att de flertalet gånger medverkat i musikaler tillsammans. Peter & Bruno träffades redan i Rock of Ages och David & Robert tillkom i Jersey Boys. Peter och Bruno har båda dessutom medverkat i Queen musikalen We Will Rock You, dock inte samtidigt, utan på West End respektive Stockholm. Med detta i bagaget så förstår man att showen kommer bestå av både Jersey Boys fantastiska låtskatt, men även mycket rock n’ roll.

Med sig på scenen har männen fyra kvinnliga och en manlig dansare, bestående av Peters fru Lydia Johansson, Davids fru Kristina Lindgren, koreografen Åsa Engman, grundaren till Bounce Joe Jobe och stjärnan från Singin’ in the rain och Flashdance Hanna Lindblad von Spreti. Kan det med denna ensemble bli annat än succé?

Förutom de ovannämnda musikalerna så sjöngs det även låtar från musikaler som Grease, West Side Stoty, Hairspray, Mamma Mia, Jesus Christ Superstar, Singin’ in the rain och Saturday Night Fever, som både David och Kristina Lindgren ska medverka i på Oscarsteatern i höst. Robert Rydberg framförde med hjälp av ensemblen även ett helt nyskrivet nummer som heter ”I Love Musikal”, som både hade glimten i ögat, drev med ämnet och hyllade det på samma gång.

Det enda jag har att påpeka är att i programmet så skulle unplugged numret bestå av fler låtar från fler musikaler som Ghost, Buddy Holly, American Idiot, High School Musical, Footloose och Fame, men då detta förkortats, bestod det endast av musik från Rock of Ages. Jag förstår att det blev så av flera skäl, dels skulle konserten dra ut på tiden och bli ännu längre, dels skulle numret dra ner på tempot, då andra akten mest består av disco och rock. Jag tycker ändå det är synd, då vi så att säga förlorade dessa musikaler helt och hållet.

Det är mycket humor och skämt mellan killarna på scen, vilket smittar av sig på oss i publiken, men samtidigt så framför de numren på ett proffsigt sätt. De har fantastiska röster alla fyra som blir till underbar stämsång i både numren från Jersey Boys och i rockballaderna. Hela ensemblen byter kostymer under varje ny musikal och det förstärks av både de snygga ledskärmarna och ljusshower som förflyttar dig i tid och plats. Med sig på scen har de även ett sju-manna band i ledning av Marika Willstedt.

Jennie Backman 2020-03-07