SJ kör med fulla tåg sedan 15 juli. Inga munskydd krävs längre i kollektivtrafiken. Affärerna har inte längre några restriktioner. Landslaget ska få spela för 15 000 personer på Friends arena. Folkhälsomyndigheten hälsar att de inte ser någon anledning till striktare restriktioner. Snart är det bara teatrarna som inte får öppna som vanligt igen. Återigen blir man frustrerad över inkonsekvensen hos myndigheterna. Hur kan man bli mindre smittad på ett fullsatt tåg i 5-6 timmar än på en teater där man sitter kanske en och en halv? Hur kan trängseln på mitt lokala Ica eller i baren på sommarrestaurangerna inte vara några problem medan en teatersalong där folk sätter sig och sedan sitter stilla är direkt livshotande? I New York har Broadway öppnat och i London West End. I Danmark och Frankrike spelar teatrarna. Man måste förstås kunna visa upp ett vaccinpass eller ett PCR-test – vilket kanske är något vi alla måste vänja oss vid – men öppnat har de. Varför går det bra där men inte här?

SJ kör med fulla tåg sedan 15 juli. Inga munskydd krävs längre i kollektivtrafiken. Affärerna har inte längre några restriktioner. Landslaget ska få spela för 15 000 personer på Friends arena. Folkhälsomyndigheten hälsar att de inte ser någon anledning till striktare restriktioner. Snart är det bara teatrarna som inte får öppna som vanligt igen. Återigen blir man frustrerad över inkonsekvensen hos myndigheterna. Hur kan man bli mindre smittad på ett fullsatt tåg i 5-6 timmar än på en teater där man sitter kanske en och en halv? Hur kan trängseln på mitt lokala Ica eller i baren på sommarrestaurangerna inte vara några problem medan en teatersalong där folk sätter sig och sedan sitter stilla är direkt livshotande? I New York har Broadway öppnat och i London West End. I Danmark och Frankrike spelar teatrarna. Man måste förstås kunna visa upp ett vaccinpass eller ett PCR-test – vilket kanske är något vi alla måste vänja oss vid – men öppnat har de. Varför går det bra där men inte här?
http://dlvr.it/S68C7q