Fanny Mendelssohn är en talangfull kvinna i 1800-talets Berlin. Hon vill göra musik, men hennes föräldrar och tidens normer kräver att hon ska gifta sig rikt och slå sig till ro som maka och mor. Hennes enda möjlighet att få sin musik spelad är genom brodern, Felix. I en nyskriven musikal följer vi Fannys liv och kamp för att bli erkänd, i skuggan av Felix som gör kometkarriär som pianist och kompositör. Föreställningen spelas på engelska Av: Kristina Victoria Översättning: Kate Chadwick (till engelska) Regi: Jan Schmidt Ensemble FANNY MENDELSSOHN HENSEL – Sandra Kassman FELIX MENDELSSOHN, hennes bror – Alexandre Mauvais LEA MENDELSSOHN, deras mor – Elin Ledenvik ABRAHAM MENDELSSOHN, deras far – Robin Svensson DOROTHEA SCHLEGEL, deras faster – Marie Andersson WILHELM HENSEL, en konstnär – Axel Rydén THERESE, Fannys barndomsvän – Filippa Enroos KARL, Fannys fästman – Ludwig Westman Statister Maria Swalander, Marika Frykholm, Henry Wölling Ljus och ljud: Rickard Ekström Dekor och kostym: Anna Kjellsdotter & Kerstin Melin Spelas på Teaterverket Svea – stora scen Adress Sveavägen 114 Spelas: 4 december kl. 19.30 – Premiär! 5 december kl. 15.00 och 19.30 10 december kl. 19.30 11 december kl. 15.00 och 19.30 Spellängd: Två och en halv timme inkl. paus. Uppsättningen produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.

Fanny Mendelssohn är en talangfull kvinna i 1800-talets Berlin. Hon vill göra musik, men hennes föräldrar och tidens normer kräver att hon ska gifta sig rikt och slå sig till ro som maka och mor. Hennes enda möjlighet att få sin musik spelad är genom brodern, Felix. I en nyskriven musikal följer vi Fannys liv och kamp för att bli erkänd, i skuggan av Felix som gör kometkarriär som pianist och kompositör. Föreställningen spelas på engelska Av: Kristina Victoria Översättning: Kate Chadwick (till engelska) Regi: Jan Schmidt Ensemble FANNY MENDELSSOHN HENSEL – Sandra Kassman FELIX MENDELSSOHN, hennes bror – Alexandre Mauvais LEA MENDELSSOHN, deras mor – Elin Ledenvik ABRAHAM MENDELSSOHN, deras far – Robin Svensson DOROTHEA SCHLEGEL, deras faster – Marie Andersson WILHELM HENSEL, en konstnär – Axel Rydén THERESE, Fannys barndomsvän – Filippa Enroos KARL, Fannys fästman – Ludwig Westman Statister Maria Swalander, Marika Frykholm, Henry Wölling Ljus och ljud: Rickard Ekström Dekor och kostym: Anna Kjellsdotter & Kerstin Melin Spelas på Teaterverket Svea – stora scen Adress Sveavägen 114 Spelas: 4 december kl. 19.30 – Premiär! 5 december kl. 15.00 och 19.30 10 december kl. 19.30 11 december kl. 15.00 och 19.30 Spellängd: Två och en halv timme inkl. paus. Uppsättningen produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.